english

Sous-vide

Úvod / Blog / Sous-vide

Metoda vaření Sous-vide pochází z Francie a dá se přeložit jako „ve vakuu“.

Těší se stále větší oblibě. Díky ní je totiž vařená surovina křehká, chuťově plná a především šťavnatá.

Maso, ryby či zelenina jsou zavakuované s bylinkami nebo kořením do sáčku, tak aby neztratily vůni a chuť všech ingrediencí.

Zatavený sáček se ponoří do speciálního hrnce a za stálé nízké teploty (obvykle 55°) je vařen (někdy až 72 hod.) ve vodní či parní lázni.

Díky tomu je surovina rovnoměrně uvařena uvnitř i na povrchu a co je důležité, oproti běžné přípravě jídlo neztrácí vitamíny a minerální látky.

 

My touto technologií připravujeme jak pokrmy z a la carte, tak masa pro Vaší domácí grilovačku.

Hotel Hejtmanský dvůr v ve Slaném hodnocení